Na začátku prázdnin jsem si říkal že se chci naučit něco nového, co jsem do té doby neuměl a nikdy nedělal. Sice poslední srpnový den ale přeci jen! Upozorňuji že tento článek je opravdu jen čistě o vaření :))
Ještě nikdy jsem nic nevařil, jediné jídlo které jsem si byl doteď schopný udělat byla pytlíková polévka a nebo něco hodně snadného jako těstoviny s kečupem :). Tím, že jsem chtěl uvařit knedlo vepřo zelo, jsem chtěl dokázat sobě i mým blízkým že co chci, to zvládnu a nakonec udělám. Myslím že je to i ukázka mé myšlenky, že je lepší si brát raději větší sousta, více se toho naučím za kratší dobu.
Ty kteří jsou lepšími kuchaři než já (většina z vás) prosím o rady, jak udělat lepší knedlo vepřo zelo. Knedlíky jsou kupované, zelí jsem koupil a dal do hrnce spolu s vodou, cukrem, čili kořením, drceným kmínem a nakrájenou klobáskou. V hrnci jsem zelí spolu s dalšími ingrediencemi dusil zhruba 20 minut a chvílemi doléval vodu + míchal.
Maso (vepřová krkovice), dva 0.5Kg kousky jsem položil na pekáč, na nakrájenou cibulku. Předtím jsem do masa vetřel rozkrájený česnek, drcený kmín, sůl a čili.
Budu rád za jakékoliv rady, přípravu tohoto jídla bych si i do budoucna rád zapamatoval a zlepšoval se v jeho přípravě jelikož knedlo vepřo zelo je jídlo které mi opravdu chutná a vždy rád řeknu, že si ho umím uvařit sám 🙂
Celková cena, zhruba pro 4 lidi byla +- 220,-Kč
2 reakce na „Knedlo vepřo zelo“
Jednou mi to musíš uvařit, Ladislave 😀
Ahoj pozdě ale přece mrkni sem na ten web, podle toho uvaří snad každý http://www.mujplan.cz/postupy/vareni-a-peceni/maso/veprove-maso/vepro-knedlo-zelo2/hotovo366/